این تراکنش های بانکی مشمول مالیات است
از ابتدای تیر تا آبان ماه سال جاری، ۱۱ هزار و ۱۷۵ برگ تشخیص مالیاتی به مبلغ ۹ هزار و سه میلیارد تومان به واسطه رسیدگی به تراکنشهای مشکوک بانکی صادر شده است.
براساس گزارشات وزارت اقتصاد از مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی، در زمینه رسیدگی به تراکنشهای مشکوک بانکی از تیرماه تا آبانماه سال جاری ۱۱ هزار و ۱۷۵ برگ تشخیص به مبلغ ۹ هزار و سه میلیارد تومان صادر شده که صدور اوراق قطعی در این بازه ۹۶۴ برگ به مبلغ ۲۹۰ میلیارد تومان بوده است.
در همین بازه زمانی ۱ هزار و ۸۵۵ شرکت در فهرست مودیان فاقد اعتبار مالیاتی و ۱ هزار و ۹۵۷ مورد مودیان مشکوک شناسایی شدند.
پنهانسازی منابع درآمدی یکی از مصداقهای کتمان درآمد است که میتوان از آن به عنوان فرار مالیاتی نیز یاد کرد. با توجه به نوع کسب و کارها این اقدام میتواند در معاملات نقدی و یا بانکی رخ دهد. در مورد معاملات نقدی این موضوع شامل پنهان کردن درآمدهای نقدی و عدم ثبت آن در دفاتر حسابداری است اما در حوزه تراکنشهای بانکی بیشتر شامل استفاده از حسابهای نامشخص یا به نام افراد غیر(حسابهای غیرتجاری) برای انتقال یا نگهداری وجوه است.
این اقدامات معمولاً با بررسی اسناد حسابداری، تراکنشهای بانکی، گزارشهای مالی و تحلیل فعالیتهای تجاری توسط مراجع قانونی و مالیاتی شناسایی میشوند. در صورت اثبات، افراد یا شرکتها ممکن است با جریمههای مالی سنگین، تعلیق فعالیت، یا حتی مجازات کیفری مواجه شوند. در این گزارش نیز شاهد نمونهای از موارد شناسایی شده و برگههای تشخیص صادر شده در این زمینه بودیم.