تغییر میلیونی قیمت سکه | طلا گرانتر شد | مرز مقاومتی دلار شکست
رفتار بازارها در سومین روز هفته عجیب بود؛ دلار و سکه تغییر کانال دادند و طلا به ۵ میلیون تومان نزدیک شد.
به نظر میرسد تورم و قیمتها در بازارهای مالی در حال زورآزمایی هستند؛ تا جایی که فشار تورم ۴۰ درصد در ماههای پایانی سال روی بازارهای سنگین شده است.
بررسیها نشان میدهد که در روز دوشنبه، روند صعودی قیمت دلار عجیب بود و سکه هم یک کانال پرید. در کنار اینها، طلا با وجود ریزش قیمت اونس طلا، در مسیری متفاوت حرکت کرد و رکوردهای جدیدی را در بازار ثبت کرد.
دلار از نقطه اوج گذشت
هزار و ۶۰۰ تومان، عددی است که در روز دوشنبه به نرخ دلار افزوده شد و قیمت دلار را در بازار به ۷۷ هزار و ۸۰۰ تومان رساند.
طی یک هفته گذشته دلار ۲.۵ درصد و در طول یک ماه گذشته ۱۱.۴ درصد گران شده است.
تحلیلگران معتقدند که فارغ از عوامل سیاسی، افزایش تقاضای واردکنندگان و کاهش درآمدهای صادراتی در نیمه دوم سال، از جمله دلایل رشد نرخ ارز در بازار است. این روند، در کنار تغییرات بینالمللی نظیر سیاستهای پولی فدرال رزرو، همچنان بر بازار ارز و طلا تاثیرگذار خواهد بود.
در این فضا، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در تازهترین اظهارنظر با اشاره به اعمال برخی از تهدیدات علیه کشور گفته است: این تهدیدات از منظر فضاسازی که صورت میگیرد، بر نرخ ارز اثرگذار است. ایجاد بازار ارز تجاری و توافقی به ثبات بازار ارز میانجامد، حتما فاصله بین ارز تجاری و نرخ ارز بازار غیر رسمی بیش از پیش باعث سفتهبازی و شتاب گرفتن نرخ ارز خواهد شد.
وی با اشاره به تجارب اتفاقات سالهای ۹۷ و ۹۸ در موضوعات ارزی، عنوان کرده است: وقتی ما نرخ ارز را به واقعیتهای موجود نزدیک میکنیم، این مساله باعث میشود تا جلوی هرگونه سفتهبازی و تنش های بعدی در این بازار گرفته شود.
همتی با بیان اینکه مجلس، بانک مرکزی را مکلف به تکنرخی کردن قیمت ارز و ایجاد بازار مدیریت شناور شده کرده، متذکر شده است: امیدواریم با سیاستهایی که بانک مرکزی در زمینه مدیریت بازار ارز اتخاذ کرده که البته این سیاستها مبتنی بر قوانین است، شرایط بازار ارز بهبود یابد؛ چراکه بانک مرکزی به موجب تکالیف قانونی در این بخش عمل میکند.
وزیر اقتصاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ایجاد بازار ارز توافقی- تجاری موجب افزایش قیمت ارز در کشور شده است؟ گفته؛ خیر. شرایط بدین نحو نبوده است و این بازار حتما وضعیت ارز را کنترل خواهد کرد.
وی با بیان اینکه نرخ دلار در اوایل آذر ماه سال ۱۴۰۳ به ۷۲ هزار تومان نیز رسید، بیان کرده؛ حتی در اوایل فروردین ۱۴۰۳ هم قیمت دلار به ۶۸ الی ۶۹ هزار تومان رسید، این در حالیست که نرخ ارز نیمایی در آن مقطع نرخ ثابتی داشت و ۴۰ هزار تومان بود؛ بنابراین این عوامل نقشی در افزایش نرخ ارز ندارد و عمدتا نشات گرفته از مسائل تورمی و همچنین آثار ناشی از تنشهای منطقهای است.
طلا ۳۵۳ هزار تومان گران شد
با وجود کاهش قیمت اونس طلا در روز دوشنبه، اما طلا در مسیری متفاوت حرکت کرد. گزارشها از بازار طلا نشان میدهد که هر مثقال طلا ۳۵۳ هزار تومان گران شد و به ۲۱ میلیون و ۶۱۰ هزار تومان رسید.
هر گرم طلای ۱۸عیار هم با افزایش ۸۰ هزار تومانی، ۴ میلیون و ۹۸۷ هزار تومان شد. این یعنی طلا در روز دوشنبه شاهد رشد ۱.۶ درصدی قیمت بود.
هر گرم طلای ۱۸عیار در طول یک هفته گدشته ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان و در طول یک ماه گذشته ۳۲۶ هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرده است. این یعنی طلا شاهد رشد ۷ درصدی قیمت بوده است.
سکه از کانال ۵۵ میلیون تومان عبور کرد
در این میان، بازار سکه هم رکورد تازهای را ثبت کرده؛ به طوری که هر قطعه سکه امامی با رشد یک میلیون و ۲۳۰ هزار تومانی، از مرز ۵۵ میلیون تومان عبور کرد. بر همین اساس، هر قطعه سکه امامی ۲.۲ درصد گران شد و ۵۵ میلیون و ۷۵ هزار تومان قیمت پیدا کرد.
هر قطعه تمام بهار آزادی هم در بازار یک میلیون و ۶۵ هزار تومان افزایش قیمت داشت و به ۵۲ هزار و ۷۳۰ هزار تومان تغییر کرد. قیمت نیمسکه نیز ۸۰۰ هزار تومان و ربعسکه ۳۴۰ هزار تومان گران شد. به این ترتیب نیمسکه ۲۹ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و ربعسکه ۱۷ میلیون و ۶۴۰ هزار تومان قیمت پیدا کرد.
هر قطعه سکه امامی در طول یک هفته گذشته ۱۰۵ هزار تومان و یک ماه گذشته یک میلیون و ۹۳۰ هزار تومان گران شده است.