عکس | پست عجیبی که ترامپ بازنشر کرد
این ویدئو که گزیدهای از سخنرانی آقای ساکس است، سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا را مورد انتقاد قرار میدهد و انگیزههای حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ را بررسی میکند./ عکس: نتانیاهو در کاخ سفید در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ در سال ۲۰۲۰
دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا روز چهارشنبه هشتم ژانویه (۱۹ دی) ویدئویی را در پلتفرم «تروث سوشال» خود به اشتراک گذاشت که در آن، جفری ساکس، استاد دانشگاه کلمبیا از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل بهخاطر تلاشهای «وسواسگونهاش» برای سوق دادن آمریکا برای ورود به جنگ با ایران انتقاد میکند.
به گزارش یورونیوز، این ویدئو که گزیدهای از سخنرانی آقای ساکس است، سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا را مورد انتقاد قرار میدهد و انگیزههای حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ را بررسی میکند.
این در حالی است که آقای ترامپ پیش از به اشتراک گذاری سخنرانی این استاد دانشگاه، روز سهشنبه ۷ ژانویه (۱۸ دی) در پاسخ به سؤال یک خبرنگار درباره احتمال اقدام پیشدستانه نظامی علیه تاسیسات اتمی ایران اظهار داشت که به هیچ سؤالی درباره استراتژیها و تاکتیکهای نظامی آمریکا پاسخ نخواهد داد.
رئیس جمهور منتخب آمریکا گفت: «من درباره آن صحبت نمیکنم، این یک استراتژی نظامی است.»
ساکس مدعی است که دلیل اصرارهای نخستوزیر اسرائیل برای ورود آمریکا به جنگ ناشی از راهبرد دیرینه آقای نتانیاهو برای از بین بردن رژیمهای حامی گروههایی مانند حماس و حزبالله است.
ساکس در این ویدئو در مورد حمله آمریکا به عراق میگوید: «آن جنگ از کجا آمد؟ میدانید جریان چیست؟ خیلی تعجبآور است. این جنگ در واقع از نتانیاهو نشأت گرفت.»
وی در ادامه میگوید که «نتانیاهو از سال ۱۹۹۵ به بعد این نظریه را داشت که تنها راهی که میتوانیم از شر حماس و حزبالله خلاص شویم، سرنگونی دولتهایی است که از این گروهها حمایت میکنند؛ یعنی عراق، سوریه و ایران. و او همچنان بیوقفه در تلاش است تا ما را به جنگ با ایران، شده همین امروز یا در همین هفته، وادار کند.»
استاد دانشگاه کلمبیا در ادامه گفت: «متاسفم که این را به زبان میآورم، اما او [نتانیاهو] فردی عمیقا حرامزاده و سیاه دل است.»
ساکس افزود: «او ما را وارد جنگهای بیپایانی کرده است و به دلیل نفوذی که در سیاست ایالات متحده دارد، او راه خود را در پیش گرفته است، حال آنکه [دلیل] آن جنگ کاملاً ساختگی بود.»
بسیاری مایلند بدانند که ترامپ به سمت مذاکره با ایران خواهد رفت یا با احیای راهبرد فشار حداکثری احتمال حمله نظامی به تهران افزایش خواهد یافت؟ برخی هم معتقدند که ممکن است ترکیبی از این اقدامات با یکدیگر صورت گیرند.
پیشتر والاستریت ژورنال در روز ۱۳ دسامبر (۲۳ آذر) در گزارشی مدعی شده بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا در حال بررسی گزینههایی از جمله احتمال انجام حملات هوایی پیشگیرانه برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای است.