بستری ۳۰ بیمار مبتلا به آنفلوآنزا فقط در یک بیمارستان | ویروس‌های چین و آمریکا هم می‌رسد

مینو محرز می‌گوید: طی روزهای گذشته در یکی از بیمارستان‌های خصوصی که در آن مشغول هستم، ۳۰ نفر بابت ابتلا به آنفلوآنزا بستری بودند و همین نشان می‌دهد که میزان ابتلا به این ویروس در سراسر کشور چقدر زیاد بوده است،‌ خصوصا که درمان آنفلوآنزا معمولا سرپایی است و نیاز به بستری پیدا نمی‌کند.

بستری ۳۰ بیمار مبتلا به آنفلوآنزا فقط در یک بیمارستان | ویروس‌های چین و آمریکا هم می‌رسد
پایگاه خبری تحلیلی فرامتن -

به گزارش خبرآنلاین، آنفلوآنزا از چند هفته پیش در کشور شیوع پیدا کرده، برخی از پزشکان از کمبود دارو گلایه دارند، بستری‌ها افزایش یافته،‌ شیوع ویروس‌های تنفسی در چین و آمریکا جدی است، با همه این اتفاقات اما وزارت بهداشت در آرامش است، نه کسی پیش از این هشدار داده، نه کسی خواسته پروتکلی رعایت شود و نه اصلا ابراز نگرانی وجود دارد.

«به هر خانواده‌ای که زنگ بزنید،‌ دو سه نفرشان مریض شده‌اند.» این را دکتر ایرج خسرونیا،‌ رئیس انجمن متخصصان داخلی می‌گوید، در تایید و تاکید این موضوع که ویروس‌های گوارشی و تنفسی در کشور مبتلایان زیادی پیدا کرده است.

او هشدارش را با اشاره به شیوع بیماری‌های ویروسی در چین و آمریکا جدی‌تر هم می‌کند: «سرعت شیوع بیماری‌های ویروسی خیلی زیاد است،‌ بخاطر رفت‌وآمد و سفرها ویروسی که در آمریکا شیوع پیدا کرده، دو هفته بعد می‌تواند در ایران هم دیده شود چرا که سرعت شیوع این ویروس‌ها بسیار زیاد است.»

مینو محرز هم همین نظر را دارد و البته به شیوع آنفلوآنزای پرندگان در آمریکا اشاره و ابراز خوش‌شانسی می‌کند که هنوز ایران دچار این مورد نشده است.

او می‌گوید: طی روزهای گذشته در یکی از بیمارستان‌های خصوصی که در آن مشغول هستم، ۳۰ نفر بابت ابتلا به آنفلوآنزا بستری بودند و همین نشان می‌دهد که میزان ابتلا به این ویروس در سراسر کشور چقدر زیاد بوده است،‌ خصوصا که درمان آنفلوآنزا معمولا سرپایی است و نیاز به بستری پیدا نمی‌کند.

او معتقد است تلاش‌هایی در وزارت بهداشت در حال انجام است و نمی‌توان این تلاش‌ها را نادیده گرفت اما کمبود دارو را هم تایید می‌کند.

محرز درباره کمبود دارویی که اخیرا مطرح شده، ادامه می‌دهد: کمبود دارویی هم کم و بیش وجود دارد،‌ مثلا درباره داروی اوسلتامیویر که برای آنفلوآنزا کاربرد دارد،‌ با کمبود مواجه هستیم، درباره کووید البته مشکل کمتر است چون تعداد مبتلایان هم به اندازه آنفلوآنزا نیست.

تا این روزها که میزان شیوع آنفلوآنزا به حد هشدار رسیده است، وزارت بهداشت تقریبا واکنش‌های پیشگیرانه و وسیعی نداشته است، البته در روزهای اخیر سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با رسانه‌ها درباره شیوع بیماری‌ های تنفسی هشدارهایی داده است.

قباد مرادی به ایسنا گفته است: سیستم رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور در سال جاری بیانگر این است که میزان بیماری‌های تنفسی از اوایل آذر ماه افزایش یافته، به طور مثال، نسبت آنفلوآنزا در هفته پایانی آذرماه حدود ۲۲ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی گزارش شده و سهم این بیماری از بیماری‌های تنفسی در هفته اول دی ماه نیز نسبت به هفته پایانی آذر ماه افزایش یافته است. پس از آنفلوآنزا، «رینوویروس‌ها» که عامل سرماخوردگی هستند در جایگاه دوم قرار دارند.

به گفته او کرونا در جایگاه سوم بیماری‌های تنفسی قرار دارد. نکته مهم و اساسی این است که کرونا به یک بیماری بومی تبدیل شده و به ترسناکی گذشته نیست. سازمان جهانی بهداشت و به دنبال آن کشورهای دنیا، کرونا را از لیست اضطرار بیماری‌های تنفسی خارج کرده‌اند.

مرادی می‌گوید: با توجه به سهم آنفلوآنزا از بیماری‌های تنفسی می‌توان گفت با حجم انبوهی از بیماران مبتلا به آنفلوآنزا مواجه  هستیم. اکنون با پیک بیماری آنفلوآنزا مواجه هستیم و انتظار می‌رود که تا پایان ماه با روند کاهش بیماری آنفلوآنزا مواجه شویم.

از مهم‌ترین صحبت‌ها و گلایه‌ها پزشکان در این روزها بی‌توجهی مردم نسبت به استفاده از ماسک و اصول ساده پیشگیری است.

دکتر محرز می‌گوید: حتی کادر درمان هم ماسک نمی‌زند،‌ مردم هم که اصلا ماسک نمی‌زنند و این واقعا خطرناک و بد است. تنها عامل پیشگیری از این ویروس‌های تنفسی ماسک و شست‌وشوی دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی است.

دکتر شروین شکوهی، استاد دانشگاه شهید بهشتی هم مساله مشابهی را مطرح می‌کند: متاسفانه کسی مسائل بهداشتی و پیشگیری را رعایت نمی‌کند. در پاسخ اینکه چرا ماسک نمی‌زنید می‌گویند یک سرماخوردگی است دیگر.

او ادامه می‌دهد: من هربار در ویزیت به مواردی برمی‌خورم که کسی مهمان بوده و در آن مهمانی یک نفر مبتلا هم حضور داشته، یعنی به همین سادگی می‌بینیم کسانی هستند که علی‌رغم ابتلا به ویروس در جمع‌ها حاضر می‌شوند و باعث ابتلای دیگران به ویروس می‌شوند.

دیدگاه شما
عنوان