چه پرونده‌هایی زیردست قاضی مقیسه بود‌؟

محمد مقیسه، قاضی برجسته دادگاه انقلاب و رئیس شعبه ۵۳، با بیش از ۳۰ سال سابقه در پرونده‌های مهم امنیتی و اقتصادی فعالیت داشت.

چه پرونده‌هایی زیردست قاضی مقیسه بود‌؟
پایگاه خبری تحلیلی فرامتن :

وی در دوران دفاع مقدس در جبهه‌ها حضور داشت و به محاکمه متهمان سیاسی از جمله رهبران بهایی، اغتشاش‌گران ۸۸، مهدی هاشمی، بابک زنجانی و شاخ‌های اینستاگرامی ‌مانند «سحر تبر»، دکل نفتی و... پرداخته بود. همچنین او ریاست دادگاه سرکرده عرفان حلقه را نیز برعهده داشته است. همچنین در پرونده‌هایی مانند نسرین ستوده و مدیر آپارات نیز حکم صادر کرده بود.

مقیسه در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار داشت.خبرگزاری مهر نیز در گزارشی نوشت: محمد مقیسه، متولد ۱۳۳۵ بوده و از اوایل انقلاب در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد و در سال ۶۴ به عنوان ناظر زندان قزل‌حصار منصوب شد و پس از آن دادیار و ناظر زندان رجایی‌شهر کرج شد. بنابر گزارش مهر، پرونده ابوالفضل قدیانی و مصطفی تاجزاده در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست مقیسه رسیدگی شده است. مقیسه همچنین مهدی هاشمی، فرزند مرحوم اکبر هاشمی‌رفسنجانی (رئیس سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام) را به صورت غیر‌علنی در دادگاه انقلاب در سال ۲۰۱۴ میلادی محاکمه کرده بود.

 در مورد سوابق فعالیت حجت‌الاسلام‌والمسلمین رازینی آمده است: وی متولد ۱۳۳۲ در رزن همدان، رئیس شعبه ۳۹ دادگاه انقلاب بود. وی در سال ۱۳۶۰ قاضی دادگاه انقلاب تهران و پس از ورود منافقین به فاز مسلحانه مامور بررسی پرونده‌های آنان در خراسان شد. در سال ۱۳۶۳ علی رازینی در دادستانی تهران جایگزین اسدالله لاجوردی شد. او سپس رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح شد. او در سال ۱۳۶۶ به عنوان حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت و در سال ۱۳۶۷ هم به عنوان رئیس دادگاه‌های ویژه رسیدگی به تخلفات مربوط به جنگ تحمیلی منصوب شد. علی رازینی در دوره دوم ریاست محمد یزدی بر قوه‌قضائیه، دادستان تهران و در دوره دوم ریاست محمود هاشمی‌شاهرودی، رئیس دیوان عدالت اداری بود. ترور مقامات قضایی در ایران مسبوق به سابقه است‌. همچنان‌که شهید آیت‌الله محمد بهشتی در هفتم تیر ۱۳۶۰ به همراه ۷۲ نفر از یارانش در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید. این حادثه، یکی از تلخ‌ترین و پرحاشیه‌ترین وقایع دهه ۱۳۶۰ بود که توسط سازمان مجاهدین خلق‌(منافقین) طراحی و اجرا شد.

شهید علی قدوسی، دادستان کل انقلاب اسلامی از دیگر قربانیان ترورهای دهه ۱۳۶۰ بود. شهید اسدالله لاجوردی، دادستان انقلاب تهران از دیگر مقامات قضایی بود که در دهه ۱۳۷۰ ترور شد. وی در مرداد ۱۳۷۷ در مغازه شخصی خود توسط اعضای منافقین به شهادت رسید. پیش‌تر نیز در دی ماه سال ۱۳۷۷ حجت‌الاسلام‌والمسلمین رازینی مورد سوء‌قصد تروریست‌ها قرار گرفته بود. حجت‌الاسلام‌والمسلمین رازینی که در آن هنگام رئیس دادگستری تهران بود، شب هجدهم ماه رمضان هنگام خروج از محل کارش با نصب بمب آهن‌ربایی به خودروی حامل وی توسط موتورسواران مورد سوءقصد قرار گرفت و مجروح شد.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

دیدگاه شما
عنوان