در گفت‌وگو با فرامتن مطرح شد:

سوریه از دستور کار سیاست خارجی حذف نمی‌شود | دورنمای برگزاری یک انتخابات سالم در سوریه روشن نیست

یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه موضوع سوریه از دستور کار سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران حذف نخواهد شد، به فرامتن گفت: به نظر می‌رسد ما در خصوص این کشور همان سیاستی را که در قبال افغانستان دنبال می‌کنیم، در پیش گرفته‌ایم.

سوریه از دستور کار سیاست خارجی حذف نمی‌شود | دورنمای برگزاری یک انتخابات سالم در سوریه روشن نیست
پایگاه خبری تحلیلی فرامتن :

جعفر قنادباشی درباره اینکه راهبرد و سیاست ما در قبال سوریه و آینده این کشور چه باید باشد، توضیح داد: دیدگاه‌های مختلفی در ایران در خصوص این مسئله مطرح است. به همین دلیل جناح‌های سیاسی، گروه‌ها و حتی کارشناسان براساس مبنای فکری خود پیشنهاد‌های مختلفی را طرح می‌کنند و راه‌حل‌های متفاوتی را در نظر می‌گیرند.

وی با بیان اینکه مسلما موضوع چگونگی روابط با سوریه و تعیین سطح آن معمای بسیار دشواری است و نمی‌توان به سادگی آن را حل کرد، ادامه داد: در واقع با استفاده از یک راه و یا یک سیاست نمی‌توان سوریه را به حلقه مقاومت بدل کرد. همچنین به سهولت نمی توان شرایطی را ایجاد کرد  که روابط ما با این کشور در کوتاه مدت به روابطی بسیار گرم بدل شود. در واقع چنین اتفاقاتی اکنون تقریبا ناممکن به نظر می‌رسد.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل تاکید کرد: بنابراین با توجه به اینکه راهبرد اصلی ما در منطقه و در قبال سوریه حمایت از مبارزات ضد صهیونیستی است، باید سیاست مناسبی را در پیش بگیریم.

وی یادآور شد: در واقع اگر ما چنین راهبردی را دنبال نمی‌کردیم، مسئله اکنون برای ما از چنین حساسیتی برخوردار نبود، زیرا سوریه از لحاظ اقتصادی برای ما نقش زیادی ندارد و این کشور بیشتر از نظر راهبردی و استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت دارد.

قنادباشی ادامه داد: به عبارت دیگر، سوریه به دلیل جایگاه بسیار مهمی که در کنار لبنان و فلسطین دارد، برای ما اهمیت  دارد و نیاز است تا با اجرای تدابیری هوشمندانه شرایط برای همکاری ما با سوریه فراهم شود.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل درباره اینکه سیاست ما در قبال سوریه چگونه باید باشد، عنوان کرد: پیش از همه چیز ما خواستار این هستیم که به مردم سوریه اهمیت داده شود. در این خصوص می‌توان گفت سیاست ما در قبال سوریه مانند آنچه که ایران در خصوص افغانستان دنبال می‌کرد، باید باشد و در واقع ما در صدد اجرای این سیاست هستیم.

وی با بیان اینکه این سیاست شاید بهترین رویکرد باشد، در گفتگو با فرامتن خاطرنشان کرد: ما به طور رسمی اعلام کردیم؛ از دولتی در افغانستان حمایت می‌کنیم که فراگیر باشد و به عبارت دیگر همه اقوام، گروه‌ها و طبقات این کشور را  نمایندگی کند و با انتخاب مردم روی کار آمده باشد.

قنادباشی افزود: ما اجازه دادیم که افغانستان سفارت خود را بازگشایی کند، زیرا برای همکاری‌های مرزی و رسیدگی به امور اتباع به این اتفاق نیاز داشتیم. در واقع ما دولت افغانستان را به رسمیت نشناختیم، اما عملا وارد همکاری‌هایی شدیم که به نفع طرفین است.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: در خصوص سوریه نیز با چنین شرایطی روبرو هستیم. ما در سطح بین‌الملل اعلام کرده‌ایم که باید در سوریه انتخابات برگزار شود و دولتی فراگیر روی کار بیاید، زیرا ما چنین دولتی را به رسمیت خواهیم شناخت.

وی خاطرنشان کرد: این درحالی است که به نظر می‌رسد دورنمای برگزاری یک انتخابات سالم در سوریه روشن نیست. به ویژه اینکه آقای جولانی اعلام کرده است که تا چهار سال آینده هیچ انتخاباتی در سوریه برگزار نخواهد شد.

قنادباشی توضیح داد: به همین دلیل این رویکرد وضعیت را تا اندازه‌ای دشوار می‌کند. با این حال ما تلاش‌های خود را ادامه خواهیم داد.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه قرار است اواخر بهمن ماه اجلاسی با موضوع سوریه در عراق برگزار شود، گفت: ظاهرا یکی از کشورهایی که در این اجلاس شرکت خواهد کرد جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

وی تاکید کرد: بنابراین جمهوری اسلامی ایران سیاست حذف سوریه در سیاست خارجی را دنبال نمی‌کند، بلکه سوریه همچنان در دستور کار سیاست خارجی ایران قرار دارد.

قنادباشی ادامه داد: ما علاقمند هستیم که زمینه برای همکاری‌های دو ملت ایران و سوریه دوباره برقرار شود؛ برای نمونه فراهم شدن زمینه برای گردشگری مذهبی و سفر اتباع ایران به سوریه برای زیارت حرم حضرت زینب (س) اقدام مناسبی خواهد بود.

دیدگاه شما
عنوان