در گفت‌وگو با فرامتن مطرح شد:

شفاف شدن پایه‌های اقتصاد کشور با اف‌ای‌تی‌اف ‌

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه با پذیرفتن اف‌ای‌تی‌اف ازسوی کشورمان فعالیت‌های بانکی و تجاری شفاف خواهد شد، به فرامتن گفت‌: ‌به این ترتیب سوءاستفاده، قاچاق کالا و مسائلی که به اقتصاد کشور ضربه می‌زنند نیز مشخص خواهد شد.

شفاف شدن پایه‌های اقتصاد کشور با اف‌ای‌تی‌اف ‌
پایگاه خبری تحلیلی فرامتن :

صباح زنگنه درباره لزوم پذیرفتن اف‌ای‌تی‌اف از سوی کشورمان بیان کرد: چنانچه بخواهیم اوضاع اقتصادی کشورمان سامان بگیرد، باید براساس طرح و برنامه مناسب اقدام کنیم و در این برنامه به تمام ابعاد مؤثر در روند اقتصاد و بهبود وضع اقتصادی توجه شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از پایه‌های عوامل مؤثر در راه‌اندازی چرخ اقتصاد در درون کشور قرار دارد، افزود: این مهم به ایجاد اعتماد بین دولت و مردم نیاز دارد و مردم باید احساس کنند که دولت برای آن‌ها کار می‌کند. در واقع به این شکل مردم نیز از دولت پشتیبانی خواهند کرد.

زنگنه یادآور شد: به این ترتیب دولت نیز باید موانع تولید، صادرات، واردات و سرمایه‌گذاری را برطرف کند و تسهیلاتی را نیز برای تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران در نظر بگیرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره اهمیت اف‌ای‌تی‌اف نیز اظهار داشت: برخورداری از روابط متوازن با همه جای دنیا، البته به جز رژیم صهیونیستی، سبب می‌شود تا چرخ اقتصاد، مبادلات اقتصادی، مالی و تجاری کشور فعال شود و به این شکل شاهد بهبود سطح زندگی مردم باشیم.

وی تاکید کرد: بدون ورود و فعالیت سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، امکان ایجاد تحول چشمگیر در امور اقتصادی کشور دور از انتظار است، زیرا سال‌هاست که در همه بخش‌های اقتصادی کشور مانند کشاورزی، صنعت، نفت، پتروشیمی و حتی خدمات، سرمایه‌گذاری مناسبی صورت نگرفته است.

 به گفته زنگنه، هر پیشرفتی در زمینه تولید در صنعت، کشاورزی و خدمات نیازمند سرمایه‌گذاری مناسب است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره آورده‌هایی که اف‌ای‌تی‌اف به همراه خواهد داشت نیز به فرامتن گفت: به این شکل فعالیت‌های بانکی و تجاری شفاف خواهد شد و برای نمونه سوءاستفاده، قاچاق کالا و مسائلی که به اقتصاد کشور ضربه می‌زنند، مشخص می‌شود.

 وی تاکید کرد: به عبارت دیگر، با اف‌ای‌تی‌اف پایه‌های اقتصاد کشور شفاف می‌شود و بانک‌های ایران از سوی بانک‌های دنیا مورد پذیرش قرار خواهند گرفت.

زنگنه با اشاره به اینکه بازرگانان برای تعامل با ایران و دیگر کشورهای دنیا باید از سازوکارهایی که در دسترس است، بهره ببرند، افزود: چنانچه سازوکارها شفاف نباشد، هیچ بازرگان و کشوری خارج از ایران نمی‌تواند با کشورمان مبادلات اقتصادی و مالی داشته باشد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره اینکه آیا در دولت سیزدهم کمتر به این مسئله توجه می‌شد نیز به فرامتن گفت: شهید رئیسی و دولتمردان اطراف ایشان به دنبال حل مشکلات کشور بودند، اما به دلیل تشکیک یک مجموعه، حاصل روشنی در این خصوص به دست نیامد.

وی خاطرنشان کرد: اغلب بندهای در نظر گرفته شده در مقررات اف‌ای‌تی‌اف مانند مقررات برخی سازمان‌هایی است که ایران به همه آن‌ها عمل کرده است. در واقع حتی کشورهای بزرگی مانند چین و روسیه که ما با آن‌ها تعامل داریم نیز اصرار داشتند که ایران به طول کامل به اف‌ای‌تی‌اف ملحق شود تا آن‌ها نیز راحت‌تر بتوانند با ایران کار کرده و در کشورمان سرمایه‌گذاری کنند.

زنگنه عنوان کرد: بنابراین تاخیری که در دوره ریاست جمهوری شهید رئیسی در این خصوص حاصل شد، به دلیل توصیه‌های غیرعالمانه یک مجموعه بوده است.

دیدگاه شما
عنوان